Windows Phone Hackers Day

Lowlands Windows Phone Developer Day!

Na ons enorm succesvolle Windows Phone Battle eerder dit jaar, hebben de Belgische en Nederlandse Windows Phone enthousiastelingen weer de koppen bij elkaar gestoken om een nieuw event te organiseren. Dit keer nog groter, nog beter en nog leuker dan vorige keer!

Op zaterdag 18 oktober komen we met z'n allen (Belgen en Nederlanders!) bij elkaar in Tilburg om een hele dag te luisteren naar experts op dit gebied, om kennis te maken met andere Windows Phone enthousiastelingen en uiteraard om zelf te hacken!

We beginnen deze zaterdag al vroeg: de deuren gaan om 9 uur open. We hebben een aantal tracks en verschillende sprekers uit beide landen, de dag duurt tot ongeveer 17.00. 

Deze dag zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van onze twee sponsors: 

  

De sessies

We wachten nog op de laatste sessiedetails maar op dit moment zijn de volgende sessies al helemaal ingevuld:

Nico Vermeir - Background tasks in Universal Apps
Met de komst van Universal Apps werd ook het background processing verhaal op de schop genomen. Voornamelijk voor Windows Phone zijn er grote veranderingen.
In deze sessie doorloop ik een aantal scenario's waarin een app een background task kan gebruiken, de verschillende vormen en soorten en hoe die geïmplementeerd worden.

Glenn Versweyveld - Apps upgraden van SL8.0 naar RT8.1, waar moet je als Phone developer op letten
Wat moet een developer weten om zijn huidige Windows Phone Silverlight 8.0 app om te zetten naar een Windows Phone RT 8.1. we bekijken onder andere
§ Nieuwe manier van page navigatie
§ Nieuwe manier om te werken met de application bar
§ Nieuwe manier om te werken met de notification progress tray
§ Nieuwe manier om panorama style pages te maken
§ Nieuwe manier om een list met jump style te maken

Diederik Krols - Cortona / speech integratie
In deze sessie toont Diederik Krols hoe je je Windows Phone 8.1 app kan opstarten en aansturen via de nieuwe Cortana services. Verder wordt dieper ingegaan op spraakherkenning (speech-to-text) en spraaksynthese (text-to-speech) in Windows Phone apps (zowel Silverlight als Universal).

Bart Lannoeye - Run your app on every Windows Phone 8.1 device in the world
Je hebt een prachtige app ontwikkeld en je wil die wereldwijd publishen. Maar niet iedereen spreekt Nederlands. En een Lumia 520 is zeker geen Lumia 1520.
In deze sessie leer je het krachtige resources-systeem van Windows Phone 8.1 RT te gebruiken. Zo komt je prachtige app tot zijn recht in iedere taal en op elk device, van de kleinste tot de grootste.

Joost van Schaik - Geofencing
Geofencing is de mogelijkheid om je app acties te laten ondernemen op het moment dat je telefoon of tablet in de buurt van bepaalde locaties komt - of deze juist weer verlaat. Deze sessie laat je zien hoe je dit moet doen - in zowel in de voorgrond in een actieve app, als wel als in een achtergrond taak, zonder dat je steeds de locatie hoeft te pollen. Gebruik makend van universal apps kom je te weten hoe je deze techniek zowel in Windows Phone als Windows kunt toepassen, alsmede hoe je met handig gebruik van de emulator c.q. simulator zaken kunt testen.
 
Dave Smits - Apps met verschillende maten
Met universal apps draaien je apps op kleine schermen zoals op een telefoon tot hele grote touchscreens met Windows. Universal apps zorgen er voor dat je eenvoudig de code kan delen maar hoe moet je je app designen om om te gaan met al deze verschillende maten en hoe kan je dit eenvoudig in je eigen app implementeren

Fons Sonnemans - Twelve ways to make your apps suck less
In deze sessie leert Fons Sonnemans je aan de hand van 12 uiteenlopende onderwerpen je apps beter te maken. Hierin komen technische onderwerpen, design en marketing aan bod. Een sessie vol met do’s en dont’s voor je eigen apps.

Tom Verhoeff - Making the most from Windows App Studio
Een jaar geleden introduceerde Microsoft Windows Phone App Studio als een tool om zonder veel technische kennis je eigen Windows Phone app te maken, maar ook als een manier om snel een basis op te zetten voor een app die je verder doorontwikkelt. Inmiddels is de tool uitgebreid met veel nieuwe functionaliteit en worden ook Universal Apps volledig onddersteund. In deze sessie gaan we in sneltreinvaart door de App Studio basics heen. Daarnaast lopen we door de gegenereerde code heen en breiden we deze uit met wat leuke functionaliteit

Schema

Het schema ziet er nu als volgt uit:

09:00 Ontvangst met koffie
09:45 Opening: Dennis Vroegop
10:00 - 11:15 Sessie 1 : Tom / Joost
11:15 - 12:30 Sessie 2 : Glenn / Nico
12:30 - 13:15 Lunch
13:15 - 14::30 Sessie 3 Fons / Dave
14:30 - 15:45 Sessie 4 Diederik / Bart
15:45 - 16:15 Giveaways (we hebben weer geweldige spullen om weg te geven!)
16:15 - 17:00 Borrel en napraten

Kosten en inschrijven

Zoals je gewend bent van dotNed, is ook deze dag, na inschrijving op deze site, geheel gratis! Dankzij onze sponsors kunnen we je dit even aanbieden! Wel willen we dat je even aanmeldt zodat we weten wie er allemaal langs komen. Mocht je toch ineens verhinderd zijn, dan zouden we het waarderen als je je weer even afmeldt zodat anderen je plaats in kunnen nemen!

 

 Kortom, als je geinteresseerd bent in Windows Phone en het ontwikkelen daarvoor, dan is dit een dag die je niet mag missen!

 Carpool mogelijkheden

Voor onze gasten uit Belgie is Glenn Versweyveld bezig met het organiseren van een carpool-pool. Voor meer details kun je via twitter contact opnemen met @madnbe of @depechie.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Deprez gebouw, Lange Nieuwstraat 172, Tilburg


zaterdag 18 oktober 2014