Specification by example in enterprise-om gevingen en Secure cross-platform App Development met .NET

Inhoud: Specification by example
Maken wat de business vraagt: dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. Hoe goed je de specificaties ook denkt te beschrijven, wat de één er in leest, is vaak niet hetzelfde als wat de ander bedoelt. Dit risico neemt toe als ontwerpers, testers en ontwikkelaars hun eigen documentatie bijhouden. Daarom stapt Belastingdienst Toeslagen over op Specification by example. Aan de hand van concrete voorbeelden (‘examples’) werken ontwikkelteams gezamenlijk én met de business de functionaliteit uit. Deze voorbeelden zijn tegelijkertijd geautomatiseerde testen. Maar waar loop je tegenaan als je Specification by example toepast in een grote, complexe omgeving? Het landschap kent meer dan 30 applicaties en tien scrumteams moeten samenwerken om de functionaliteit te realiseren. In deze sessie vertelt Rik Smeets hoe Specification by example kan worden toegepast op ‘enterprise-scale applications’. 

Inhoud: Secure cross-platform App Development met .NET

In een verhelderende sessie vertelt Leendert hoe je veilige apps met Xamarin technologie kunt maken. Alle ervaringen die door het Mobile Competence Center van de Belastingdienst zijn opgedaan op het gebied van beveiliging van apps komen aan bod en natuurlijk ook de best practices die daaruit zijn ontstaan. Kortom een leuke sessie met gezonde mix van security, code en verrassende inzichten.

Spreker: Rik Smeets
Rik is als .NET applicatieontwikkelaar werkzaam voor Belastingdienst Toeslagen. Hij heeft hier brede ervaring opgedaan, variërend van het ontwikkelen van ASP.NET Web API-projecten in combinatie met een Angular-front end tot het schrijven van C# Roslyn code analyzers. Werken met nieuwe technologieën of werkwijzen doet hij graag, om deze vervolgens met veel enthousiasme te promoten alsmede kennis hierover te delen. Momenteel is hij samen met zijn team voortrekker van de inzet van 'Specification by example' en testautomatisering. Ook werkt hij graag direct samen met eindgebruikers om precies datgene te leveren waar zij blij van worden. Uiteindelijk draait het er voor Rik om dat software voldoet aan de wensen van de business, kwalitatief hoogstaand, gebruiksvriendelijk, goed getest én snel opleverbaar is.

 

Spreker: Leendert Versluijs

Leendert is it-architect bij het Mobile Competence Center van de Belastingdienst waar al 6 jaar met Microsoft Xamarin technologie crossplatform native apps worden ontwikkeld voor de Rijksoverheid.
 

 

Deze veelzijdige avond is uiteraard gratis na registratie en begint om 18.00 met een hapje en een drankje, waarna om 19.00 de sprekers zullen beginnen.


 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

John F. Kennedylaan 8, 7314 PS Apeldoorn


donderdag 26 april 2018