Parallel programmeren in .NET. Hoe haal je het meeste uit je multi-core systemen. met Simon van der Meer

In een race om bij te blijven met Moore's Law, hebben we processor fabrikanten een verandering zien maken van het bouwen van single core naar multi-core processors. Dit bracht een era van parallel computing.


Software frameworks en programmeertalen zijn meegeëvolueerd met deze trend door ontwikkelaars de middelen te geven om simpel en efficiënt gebruik te maken van multi-core processors. Tegenwoordig worden bijna alle applicaties ontworpen en gebouwd met parallellisatie in gedachten.

In deze sessie gaan we een in-depth kijkje nemen naar parallel programmeren in .NET. Het hoofdonderwerp wordt de Task Parallel Library (TPL). We gaan kijken naar hoe we het best om kunnen gaan met het draaien van een grote hoeveelheid tasks tegelijkertijd. Daarbij houden we rekening met verschillende situaties zoals distributed applicaties waarbij er een hoop netwerk IO rondgaat, en situaties waarin er een groot aantal complexe berekeningen worden gemaakt op een enkele machine.

In een tweede onderwerp gaan we ook iets meer low-level kijken naar hoe je je code het best kan opzetten om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van meerdere cores.

Simon van der Meer

IT Consultant at Info Support

As a Lead Developer at Info Support, Simon mainly builds Azure cloud applications with his team. As a passionate developer, Simon also enjoys sharing his knowledge and experiences with the rest of the community.


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Kruisboog 42, Veenendaal


donderdag 28 januari 2021

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.