.NET 5 gRPC voor .NET ontwikkelaars

In .NET Framework 4 hadden we WCF en WebAPI. De eerste versies van .NET Core boden alleen maar ondersteuning voor WebAPI. Sinds .NET Core 3 en met de verbeteringen in .NET 5 hebben we hier ook een goede extra variant bij gekregen: gRPC. In deze sessie leer je wat gRPC is en hoe je hier gebruik van kunt maken in .NET 5. Natuurlijk kijken we ook naar de verschillen met WebAPI en hoe je een onderbouwde keuze kunt maken tussen WebAPI en gRPC. Over de spreker:

Johan Smarius ontwikkelt software sinds 1996 en gebruikt .NET sinds versie 1.0. Hij heeft veel ervaring als een lead developers en software architecht voor .NET oplossing. Zijn passies zijn clean coding en test-driven development. Als ontwikkelaar en trainer bij JMAC Software Solutions en docent aan de Avans Hogeschool besteedt hij zijn tijd in het ontwerpen van .NET oplossingen, coaching en lesgeven aan andere ontwikkelaars en studenten op het gebied van Microsoft technologie. In zijn vrije tijd leert hij ook zijn kinderen programmeren en traint hij anderen in EHBO.  


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Online


donderdag 26 november 2020

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.