Matthijs Hoekstra over Decentralized Identities

Op 18 juni hebben we als spreker Matthijs Hoekstra, Senior Program Manager Azure Identity bij Microsoft. Hij zal deze avond online spreken over Decentralized Identities:

New kid on the block, decentralized identities (DiD). Moet ik hier (als developer) wat mee of niet?

Decentralized identities is een nieuw paradigma in identity en access management waarbij de gebruiker zelf de controle krijgt over zijn of haar digitale identiteit en data. Hoe werkt dit? Waarom is blockchain hierbij zo belangrijk? Wat voor scenarios zijn hierdoor mogelijk en waarom kan dat niet nu al met de huidige technologie? In deze sessie probeer ik uit te leggen waarom dit anders is. Hoe het (technisch) werkt en aan te geven wat dit betekent voor een ontwikkelaar die apps en websites maakt waar gebruikers moeten inloggen.

Verwacht veel info en ook veel typescript.

Over Matthijs

Matthijs is geen onbekende bij dotNed. Hij heeft regelmatig voor ons gesproken. Matthijs is senior program manager bij Microsoft in Redmond. Hij weet als geen ander hoe belangrijk Identity is. Matthijs woont sinds 2013 in Redmond en werkt vanuit daar aan de verschillende projecten.

Deze avond is, zoals altijd, gratis bij te wonen na inschrijving.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Online


donderdag 18 juni 2020

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.