C# 9 Source Generators - maak van alles C# code!

Met .NET 5 en C# 9 werd een nieuwe mogelijkheid toegevoegd om code te genereren vanuit de C# compiler zelf. Dat heeft als voordeel dat code generatie snel en binnen het compilatieproces uitgevoerd kan worden en dat gebruik gemaakt kan worden van het syntaxmodel en semantische model dat de compiler aanbiedt. Maar wat heb je daar dan aan?

In deze sessie zal Robin laten zien waarom source generators enorm gaan helpen in performance en ontwikkelgemak. Hij zal daarnaast voorbeelden laten zien van generators uit de open-source community en hij laat zien hoe je zelf een source generator bouwt.

 

Over de spreker:

Robin Hermanussen werkt als Software Architect bij Iquality. Hij heeft een zeer brede interesse in technologie, maar in het bijzonder in .NET. Het liefst werkt Robin met getypeerde talen en OOP. In zijn vrije tijd is hij graag bezig met open-source projectjes waarbij zijn focus vaak gaat naar het verbeteren van de gebruikerservaring van medeontwikkelaars (en van zichzelf). Daarnaast is hij getrouwd, trotse vader van 2 kinderen, schaker en kajakker.


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

online


donderdag 22 april 2021

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.