ASP.NET 5

Microsoft neemt met versie 5 van ASP.NET het web framework flink op de schop. De codebase die al sinds .NET 1.0 meegaat wordt grotendeels herschreven om te voldoen aan de eisen die men tegenwoordig stelt aan het realiseren van een moderne web applicatie. Tijdens onze dotNed bijeenkomst van 26 februari kijken we samen met Alex Thissen naar de nieuwe opzet van ASP.NET. We zien hoe Microsoft daarmee een cloud geoptimaliseerd, cross-platform framework creëert, dat zij zelf sneller kunnen laten evolueren door kortere release cycles. Dit alles betekent dat ASP.NET fundamenteel anders is geworden. Ben je nieuwsgierig naar wat er is veranderd en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met ASP.NET 5, dan is deze avond niet te missen.

Alex houdt zich al vele jaren bezig met software development. Hij heeft gewerkt als lead developer en architect voor zowel kleine bedrijven als grote enterprises. Een groot deel van zijn tijd besteedt hij aan het trainen en vertellen over het Microsoft platform en development frameworks en coachen van architecten om moderne gedistribueerde web applicaties te ontwerpen en bouwen.Hij spreekt op diverse conferenties, user groups en meetups over security, frameworks, architectuur en web technologieen. Alex is een Microsoft MVP in Visual C# en Microsoft Regional Director in Nederland. In zijn vrije tijd sport hij graag en programmeert hij nieuwe en retro video games. Momenteel werkt Alex voor de startup Xpirit, een nieuw onderdeel binnen de Xebia Group, dat zich richt op ALM, cloud, enterprise mobility en security.

De bijeenkomst vindt plaats bij Macaw in Schiphol-Rijk en begint zoals gebruikelijk om 19:00 uur. Maar je kunt om 18:00 al terecht voor een hapje, drankje en gesprek met je collega-ontwikkelaars.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Beechavenue 140, 1119 PR Schiphol-Rijk


donderdag 26 februari 2015