Team Foundation Server 2015 – What’s in it for you!

In augustus dit jaar is Team Foundation Server 2015 officieel uitgekomen. Hoog tijd dus om te zien wat TFS 2015 allemaal te bieden heeft.

Zo navigeer je makkelijker door de product backlog en kan je inzoomen op specifieke taken. Met tags wordt het Kanban board overzichtelijker of in ieder geval informatiever. Het Kanban board heeft ook meer functionaliteit gekregen waardoor updates sneller ingevoerd en verwerkt kunnen worden. Aan de process templates is nu ook SAFe (Scale Agile Framework) toegevoegd. De ondersteuning voor GIT is uitgebreid met zaken als branch policies voor successful builds en code reviews. Maar de lijst met vernieuwingen gaat natuurlijk nog veel verder. 

Op donderdag 22 oktober neemt Peter Toonen ons mee door de mogelijkheden van TFS 2015. We gaan kijken naar zaken als Git-support, de nieuwe build server met een uitstapje naar SonarQube. Binnen de sessie zal er veel ruimte zijn voor interactie en vragen.

De gratis bijeenkomst vindt plaats bij Info Support in Veenendaal. We beginnen om 19:00u maar je bent om 18:00 al welkom voor een hapje, drankje en een gesprek met collega-ontwikkelaars. 

 

Over Peter Toonen:
Peter Toonen werkt bij Info Support en heeft in direct contact gestaan met het Product Team tijdens het TFS 2015  TAP programma. Hij kan ook uit praktijkervaring putten bij de inzet van TFS 2015 in de software ontwikkelstraat van Info Support.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Peter heeft tijdens zijn verhaal een paar interessante links genoemd. Hou de onderstaande blogs in de gaten voor het laatste nieuws over Visual Studio ALM, TFS 2015 en Visual Studio Online.

 

Wil je meer weten over over build tasks, check dan deze links:

 

​Tot slot staan op dotNetFlix (http://www.dotnetflix.com/) veel videos over diverse onderwerpen. De afleveringen 19 en 20 zijn met name interessant wanneer wilt weten hoe je Custom Tasks maakt in TFS 2015 en hoe de Build Engine in elkaar steekt. 

 

Waar en wanneer

Kruisboog 42, 3905 TG Veenendaal


donderdag 22 oktober 2015

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.