Mobile App Development

Als app developer sta je tegenwoordig voor een soms lastige keus. Zeker als het je doel is om een app beschikbaar te maken op de verschillende populaire platformen iOS, Android en Windows (Phone). Welke aanpak kies je dan?

Ga je voor een hybride oplossing op basis van Apache Cordova? Gebruik je Xamarin? Of maak je voor ieder platform een specifieke oplossing?  

Elke keuze heeft voor- en nadelen. Met Apache Cordova kan je vanuit 1 codebase voor drie platformen ontwikkelen via HTML, JavaScript en CSS. Een "native experience" is daarmee weer lastiger. Met Xamarin kan je alles in C# schrijven, maar moet je goed opletten wat je platform-generiek en wat je platform-specifiek kunt of moet maken. Een native versie voor ieder platform apart geeft misschien meer flexibiliteit per platform, maar kost relatief ook meer ontwikkeltijd. 

Roland Guijt, trainer, ontwikkelaar en spreker op verschillende conferenties, zet de mogelijkheden overzichtelijk op een rij. Ieder platform passeert de revu, waarbij je leert waar je op moet letten, en welke afwegingen op welk moment relevant zijn. De sessie combineert diepgang met overzicht en laat uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

De bijeenkomst vindt plaats bij iSense in Gouda. We beginnen om 19:00u maar je bent om 18:00 al welkom voor een hapje, drankje en een gesprek met collega-ontwikkelaars.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Voor iedereen die geïnteresseerd is, de presentatie kan je hier downloaden.

 

 

 

Waar en wanneer

Zuidelijk Halfrond 11, 2801 DD Gouda


donderdag 23 april 2015