Marcel de Vries over DevOps en trends bij ICT!

Op donderdag 27 juni zijn we te gast bij ICT te Nieuwegein.

Deze avond zal Marcel de Vries de laatste stand van zaken laten zien als het gaat om Azure DevOps en de trends in de industrie als het gaat om containers. Aan de hand van een bestaande legacy applicatie in ASP.NET gaan we deze applicatie in een Windows container plaatsen en deze dan vervolgens naar een cluster orchestrator deployen.

In deze sessie zullen zaken worden uitgelegd als: Laatste stand van zaken op het gebied van Windows Containers op Windows Server 2019 en Windows 10, Gebruik van Cluster orchestrators zoals Kubernetes, hoe een kubernetes cluster werkt en dan met name de PaaS versie die Microsoft levert in de cloud onder de naam AKS. We kijken naar de nieuwe features in Azure DevOps, waaronder de nieuwe gecombineerde release en deployment pipelines die je in YAML kunt definiëren.

Aan het eind van deze volle avond heb je een goed overzicht waarom containers een industrie trend zijn om snel en gemakkelijk software naar productie te krijgen, Waarom cluster orchestrators daarbij erg belangrijk zijn, hoe dit de kosten van je productie omgeving aanzienlijk kan reduceren en hoe je dit alles met behulp van CI/CD in Azure DevOps kunt inrichten.

Marcel de Vries behoeft waarschijnlijk geen introductie, maar toch: Marcel is meervoudig Microsoft MVP en Microsoft Regional Director. Marcel is CTO van XPirit, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van Microsoft technologieen in Nederland en daarbuiten. Marcel spreekt regelmatig op conferenties in binnen- en buitenland waar hij zonder mankeren iedere keer de hoogste scores behaalt.

Let op: we zijn te gast bij ICT maar we houden deze avond bij het gebouw van Intraffic BV in Nieuwegein!


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Iepenhoeve 11, Nieuwegein


donderdag 27 juni 2019

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.