Input:TNG met Kinect for Windows Sensors en Leap

In de jaren ’80 van de vorige eeuw waren computers eilandjes van informatie. Gegevens die werden ingevoerd in een apparaat bleven daar ook. Een decennium later veranderde dat: door de opkomst van Client / Server systemen bleek dat als je data met elkaar kunt delen de meerwaarde van die data enorm toenam. Nu, ruim 20 jaar later, weten we niet beter. Alles wat we op de computer doen komt vaak op de een of andere manier in ‘the cloud’ terecht en is vrijwel direct toegankelijk voor anderen. En die andere kan iedereen zijn: van je directe collega’s tot totaal onbekenden op een ander continent. We kunnen rustig stellen dat de uitvoerkant van de computer nu aardig onder controle is: alle data kan overal heen. Maar hoe zit het met de invoerkant? De meeste data die gegenereerd wordt is nog steeds afkomstig uit wat iemand ergens heeft ingetypt. Maar er zijn zo veel meer manieren om data te vergaren. Manieren die de komende jaren alleen maar belangrijker worden. Door relatief ingewikkelde technieken als typen en muisgebruik (voor niet ingewijden dan) te vervangen door systemen die aansluiten bij de normale interactie tussen mensen kunnen we de data op een veel intuïtievere manier invoeren.

Die gedachte is de basis van deze presentatie. Hoe kunnen we er voor zorgen dat het genereren van informatie niet langer voorbehouden is aan de ‘happy few’? Welke hardware is er vandaag de dag voorhanden om dat mogelijk te maken? En hoe programmeer je dat dan? We kijken naar het verleden, we kijken naar de toekomst maar we kijken vooral naar het nu. En we houden het praktisch! In deze sessie gaan we samen kijken naar apparaten zoals de Leap Controller, de Kinect For Windows sensors en alles wat we daarmee kunnen gaan doen. We kijken naar de filosofie achter deze apparaten. We kijken wat wij als ontwikkelaars nu, vandaag, kunnen doen om informatie toegankelijk te maken voor alle mensen die nu geen of beperkt toegang tot IT systemen hebben. En de eindconclusie kunnen we nu alvast verklappen: de toekomst is verrassend dichtbij.

Deze sessie, die een mix van geschiedenis, filosofie, techniek en code bevat is eigenlijk een must voor iedere ontwikkelaar die graag buiten de vaste kaders denkt.

De bijeenkomst wordt gehost door Fugro Intersite te Leidschendam.  We beginnen om 19:00u maar je kunt natuurlijk om 18:00u al terecht voor een hapje, een drankje en een prettig gesprek met je collega-ontwikkelaars. 

---

Fugro N.V. is een AEX beursgenoteerde onderneming waarbij wereldwijd 12.000 mensen werkzaam zijn. Fugro levert de mensen, het materieel, de kennis en de technologie om de ontwikkeling, explotatie, productie en transport van natuurlijk bronnen te ondersteunen. Ook voorziet Fugro zijn klanten van de informatie en technische data die nodig is om infrastructuur te ontwerpen, bouwen en onderhouden. Fugro is onder andere actief in de  olie- en gassector, bouw en infrastructuur, mijn-industrie, de pubklieke sector en de duurzame industie.  

 

Fugro Intersite B.V. te Leidschendam is een onderdeel van Fugro N.V. en ontwikkelt en realiseert onder andere state of the art plaatsbepaling systemen voor maritieme toepassingen zowel boven als onder water gebruik makend van een breed scala aan technieken zoals satellietnavigatie, INS en vision. Onze systemen worden gebruikt door olie- en gasbedrijven, baggerfirma’s en constructie-bedrijven. Naast onze hoodvestiging in Leidschendam hebben wij vestigingen in Engeland en Australië waar Hardware Engineers, C#.NET Developers en Embedded Software Engineers continue actief zijn met het ontwikkelen van hardware produkten en de bijbehorende software. Ons totale team in Leidschendam bestaat uit 64 mederwerkers van verschillende nationaliteiten waarvan 32 software engineers en 6 hardware engineers. Alle inhouse ontworpen producten worden geleverd aan onze dochterbedrijven die ze gebruiken om de eindklanten nog beter van dienst te zijn.

Onze C#.NET Developers houden zich bezig met het ontwerpen, programmeren, implementeren en testen van nieuwe applicaties voor onze nieuwe apparatuur. Dit zijn applicaties op het gebied van data(meten, verwerken en opslaan), positiebepaling, quality control en front- end. Hierbij maken wij gebruik van .NET 4.5 en Visual Studio 2013.

De Embedded Software Engineers ontwikkelen applicaties op ons embedded Linux platform zoals real-time dataprocessing applicaties en data I/O applicaties. Voor meer informatie over Fugro Intersite verwijs ik u naar www.fugrosurveytechnical.com of kunt u contact opnemen met Paul Eliëns(recruiter) op 070-3170519 of 06-15862822. 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.




Waar en wanneer

Fugro Intersite, Veurse Achterweg 10, Leidschendam


donderdag 28 augustus 2014

Let op: deze meeting heeft een andere begin- en eindtijd dan je van ons gewend bent. Bekijk het programma voor de exacte aanvangstijd.