Geautomatiseerd Testen van Web Applicaties met CodedUI en Microsoft Test Manager & Lab Management

Wanneer je applicaties levert en update in een regelmatig ritme kost het testen ervan relatief vaak de meeste tijd.

Microsoft biedt met haar ALM tooling een mooie oplossing, maar in de praktijk laat de inzet ervan vaak veel te wensen over. In de dotNed-bijeenkomst van donderdag 27 november wordt ingegaan op de mogelijkheden die CodedUI biedt voor het automatiseren van web-applicatie-testen vanuit de browser. Ook zien we hoe je deze testen vanuit Microsoft Test Manager kunt besturen en hoe je vervolgens meerdere machines in de Lab-configuratie kunt inrichten om de testen parallel uit te voeren. Marcel de Vries, expert op dit gebied, maakt hierbij gebruik van een ontwikkelomgeving die volledig in Azure draait. Daarmee zie je gelijk hoe je dit zelf in de praktijk zou kunnen inregelen. We bekijken dus niet alleen theorie, maar leren ook hoe je hands-on met CodeUI aan de slag kunt gaan.

De locatie is dit keer Xpirit IT in Hilversum. Zoals gebruikelijk is de bijeenkomst gratis, beginnen we om 19:00 maar kan je om 18:00 al terecht voor een hapje, drankje en een gesprek met je collega-ontwikkelaars. 

 

 

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.




Waar en wanneer

Utrechtseweg 49, 1213 TL Hilversum


donderdag 27 november 2014

Let op: deze meeting heeft een andere begin- en eindtijd dan je van ons gewend bent. Bekijk het programma voor de exacte aanvangstijd.