Elasticsearch on .NET workshop

Op 15 december zijn we te gast bij Macaw en gaan we het iets anders doen dan normaal. Normaal hebben we een presentatie waar je rustig naar kunt luisteren en vragen stellen. Deze keer moet je zelf aan de slag. We hebben namelijk Martijn Laarman die een Elasticsearch on .NET workshop komt houden. Iedereen moet dus zelf zijn laptop meenemen en, na een korte introductie, zelf aan de slag.

Elasticsearch is een near-real-time zoek- en analytics-database die voor velen toepassingen inzetbaar is. 
Als onderdeel van de Elastic Stack wordt het vaak ingezet voor de visualisatie van eventdata (logs, IOT metingen) met behulp van Kibana.

Tijdens deze avond ligt de focus op Elasticsearch zelf en leer je hoe het een aanvulling kan zijn voor elke applicatie.

We beginnen de avond met een korte presentatie (15-20minuten) over Elasticsearch zelf. Daarna gaan we gezamenlijk een NuGet package search website met NancyFX bouwen en komen een hoop facetten van Elasticsearch aan bod, zoals:

  • Data ingestion
  • Index en Alias management
  • Mapping en analyse van data.
  • Zoeken en hoe controleer je de relevantie van je zoekresultaten.
  • Aggregaties
  • Suggestions / Autocomplete. 

Deze workshop is bedoeld voor zowel absolute beginners als ontwikkelaars die al een keer met Elasticsearch in aanraking zijn gekomen. 

Bring your laptop!

Het idee is dat je zelf je mouwen opstroopt en achter je keyboard mee doet. De basis van de applicatie die we gaan uitbouwen draait op zowel desktop CLR als Mono. Dus je kunt met zowel Xamarin Studio (Visual Studio for Mac), Visual Studio of een Omnisharp editor (zoals Visual Studio Code) mee doen. 

Wat je verder nog nodig hebt:

  1. Java 8
  2. Elasticsearch 5.x
  3. Git (om de applicatie te clonen)

Zorg er voor dat je dit van te voren al geïnstalleerd hebt!

Er is een grote kans dat we tutorial niet afkrijgen. Echter, omdat het een publieke github repository is kun je hem thuis prima afmaken. 
Schroom je niet om hier vragen als issues te openen bij thuiskomst!

Martijn Laarman is een Software Engineer bij Elastic verantwoordelijk voor de Windows, Azure en .NET integraties.

Deze meeting is uiteraard, na inschrijving, gratis. We beginnen om 19:00 maar om 18:00 is de deur al open voor een hapje en een drankje.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Beechavenue 140, Schiphol Rijk


donderdag 15 december 2016

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.