Bouw IoT devices met .NET, door Ronald Harmsen

IoT op .NET core, door Ronald Harmsen

Op donderdag 28 oktober zijn we te gast bij Macaw, waar we kunnen luisteren naar Ronald Harmsen  van nForza alles vertelt over het bouwen van IoT devices met .NET.

Via Mono, .NET Micro Framework en nog wat andere, tijdelijke, oplossingen kunnen we sinds .NET Core, en natuurlijk nu met .NET 6, embedded toepassingen ontwikkelen.

Toepassingen die ook op andersoortige devices draaien dan op een PC of server. De demos met knipperende ledjes op een Raspberry Pi kennen we ondertussen wel. Maar hoe bouw je nu een oplossing die écht productie rijp is, en dan ook nog eens integreert met exotische hardware? En om het interessant te maken: een oplossing die integreert met native libraries op bijvoorbeeld Linux?

Welke constructies en oplossingen zijn er al in C# en .NET aanwezig? En waar moeten we zelf nog iets voor verzinnen? In deze sessie neemt Ronald je mee in verschillende patterns en zie je hoe je een applicatie kunt ontwikkelen die 24/7 kan blijven functioneren op IoT devices. Met andere woorden: een sessie voor mensen met passie voor techniek die verder gaat dan Hello World!

Ronald is al actief in professionele software development sinds medio jaren 90. Hij heeft op talloze projecten gewerkt en heeft gewerkt met technologieën variërend van embedded systemen tot Azure oplossingen op zeer grote schaal. Ronald focust zich op goed-ontworpen en onderhoudbare software, met als doel dat op te leveren wat de klant nodig heeft. Wanneer hij niet bezig is het het managen van development teams of zelf software aan het schrijven, traint Ronald verschillende teams bij klanten door heel Europa.

De deur bij Macaw in Hoofddorp gaat open om 17:30. De kok is al bezig met het voorbereiden voor het eten. De sessie begint om 19:00 dus er is genoeg tijd om even lekker wat te eten, te drinken en om bij te praten! En uiteraard is deze avond, na inschrijving, geheel gratis!

Let op:

In verband met de regels vanuit de overheid, zullen wij bij de deur de QR code van de Corona Check App controleren. Zonder een groen vinkje, geen toegang! 

We vinden het belangrijk een veilige omgeving te bieden aan onze bezoekers!

Voor vragen of opmerkingen hierover kun je een mail sturen naar Dennis Vroegop (dennis@dotned.nl).


 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Taurusavenue 16E, Hoofddorp


donderdag 28 oktober 2021

We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.