Azure Durable Functions bij Profit4cloud

Serverless Architecture. Dat is het modewoord van nu. Natuurlijk draait je code wel ergens op een server, maar je staat er waarschijnlijk niet bij stil. Want voor jou als ontwikkelaar of software architect is er gewoon ergens een adres waar je requests en events naar toe stuurt en waar je al of niet een antwoord van terug krijgt. Het concept van een 'server', een fysieke of virtuele machine, ergens in een datacenter, is niet relevant.

Maar wat betekent dat eigenlijk? Moeten we er nu altijd voor zorgen dat de code stateless kan draaien als we een serverless architecture willen? Nou: ja en nee. Stateless code was een vereiste, maar sinds de introductie van Azure Durable Functions kun je toch gebruik maken van state.

De eerste versie hiervan is in mei van dit jaar gelanceerd. De nieuwste versie biedt nog veel meer mogelijkheden.

In een avondvullende sessie laat Dennis zien wat Azure Functions zijn, hoe je ze gebruikt en welke nieuwe features van Durable Functions het gebruik ervan zo praktisch maakt.

Dennis Vroegop is een freelance Azure Cloud architect. Als ontwikkelaar zit hij professioneel al bijna 30 jaar in het vak en als hobbyist al bijna 40 jaar. Dennis is en blijft een programmeur, ondanks alle titels die men hem probeert te geven. Dennis schrijft en spreekt veel over verschillende Microsoft technieken en is al meer dan 14 jaar lang Microsoft MVP.

We zijn te gast bij Profit4Cloud in Amsterdam. Zoals gebruikelijk beginnen we op 19:00 maar ben je vanaf 18:00 al welkom om wat te eten en te drinken.

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Profit4Cloud B.V. Entrada 100, 1114 AA Amsterdam


donderdag 24 oktober 2019

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.