App Development met Xamarin

Op donderdag 22 mei zijn we te gast bij Macaw met maar liefst twee sprekers over App Development met Xamarin. Xamarin stelt je in staat om apps te bouwen voor iOs, Android en Windows in Visual Studio met de vertrouwde C# ontwikkeltaal. Het bedrijf achter Xamarin heeft al enige tijd de warme belangstelling van Microsoft.

Vincent Hoogendoorn en Sander Egberink kennen beiden het platform goed en willen graag hun kennis delen in twee sessies op dezelfde avond:

Sessie 1: QuickCross - MVVM voor Xamarin Apps (Sander / Vincent)
Veel .NET ontwikkelaars zijn bekend met data binding en het MVVM patroon voor het bouwen van Windows Desktop, Store en Phone applicaties, maar iOS en Android kennen geen ingebouwd data binding mechanisme. Vincent laat zien hoe je met behulp van het QuickCross framework snel Xamarin iOS en Android apps kunt bouwen volgens het MVVM patroon, met een hoog percentage gedeelde code.

Sessie 2: Best Practices voor Xamarin Android App Development (Vincent / Sander)
Steeds meer .NET ontwikkelaars weten dat Xamarin het ontwikkelen van native crossplatform apps versnelt. Aan de hand van twee recente App cases laat Sander zien met welke patterns en best practices je het ontwikkelen van goed onderhoudbare Xamarin Android apps nog verder kunt versnellen.

De avond, na registratie geheel gratis, begint zoals gebruikelijk om 19.00 maar je kunt al terecht om 18.00 voor een hapje en een drankje!

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Beechavenue 140, 1119 PR Schiphol-Rijk


donderdag 22 mei 2014