Alles wat je wilde weten over de DigiD app maar bang was om te vragen


Bij steeds meer organisaties en natuurlijk de overheid kan je inloggen met je DigiD. We hebben er allemaal mee te maken, maar uiteraard willen we bij dotNed meer weten over de techniek.

Hoe werkt dat nu:
Met welke technieken worden de DigiD apps gebouwd? (we zijn dotNed Gebruikersgroep uiteraard)
Hoe is security by design toegepast?
CI/CD hoe hebben ze dat gedaan?
NFC voor inlezen identiteitsdocumenten kan dat?
Geleerde lessen?
Wat zijn de toekomstplannen?

Reinier Kops gaat al onze vragen beantwoorden en meer. Hij is  vanaf 2015 betrokken bij de DigiD app, en als Lead developer verantwoordelijk voor de kwaliteit van de Apps, en aansturen van andere teamleden en een adviserende rol richting het management van Logius (overheidsorganisatie specifiek verantwoordelijk voor digitale overheidsdiensten)
Hij is sinds 2005 als Microsoft .Net webontwikkelaar begonnen in .Net 2.0. Daarnaast sinds een jaar of 7 actief met Xamarin bezig, en heeft de ontwikkeling van het platform van dichtbij meegemaakt. Van een prematuur platform, tot hoe het nu is.

 

 

 

  


 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.
Waar en wanneer

Online


donderdag 24 september 2020

Let op: deze sessie is een online meeting van de dotNed User Group. Schrijf jezelf op de reguliere manier in. Je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting. We starten zoals gebruikelijk om 19:00. We beginnen om 19:00 maar je bent vanaf 18:00 welkom voor een hapje, drankje en om bij te praten met mede-ontwikkelaars.