From zero to hero, running your ASP.NET 5 application in a Docker container

Op donderdag 25 februari zijn we te gast bij Centric waar Maurice de Beijer je op de hoogte gaat brengen over Docker en de mogelijkheden voor ons als .NET ontwikkelaars om dit toe te passen.

Je kan op dit moment bijna niet om Docker heen. Zodra je ook maar iets over het hosten van applicaties of DevOps leest is de kans groot dat Docker genoemd wordt. Maar Docker is tot nu toe voornamelijk een Linux fenomeen. Waarom er dan als .NET ontwikkelaar toch aandacht aan besteden? Met ASP.NET Core 1.0 en .NET Core 1.0, de nieuwe namen voor ASP.NET 5 en CoreCLR, is het mogelijk om dezelfde applicatie zowel op Windows, Linux als OS X te draaien. Dit betekent dat het in een keer mogelijk wordt om alle .NET Core 1.0 applicaties binnen een Linux Docker container te draaien. Maar met Windows Server 2016 komt Docker ook naar Windows. Daarmee kunnen alle .NET applicaties in een Windows Docker container draaien. Dat dit kan is leuk maar heeft dit ook echt voordelen? En wat betekent dit voor de architectuur van jouw applicatie?Docker

In deze sessie gaat Maurice er van uit dat je nog geen enkele ervaring met Docker hebt. We beginnen bij de basis en kijken wat de principes zijn die Docker containers mogelijk maken. Dan gaan we een ASP.NET applicatie in een Linux Docker container hosten om te zien hoe gemakkelijk of moeilijk dat nu eigenlijk is. En dan doen we hetzelfde met een Windows Docker container om het verschil te zien. Uiteindelijk kijken we nog hoe Docker in het grote plaatje van de architectuur past en waar je nog meer allemaal rekening mee moet houden.

Dus als je je web applicaties, ASP.NET en zaken als DevOps serieus neemt, kun je niet om deze sessie heen!

Deze avond in Gouda begint zoals altijd om 19.00 maar de deur is om 18.00 al open voor een hapje en een drankje. Schrijf je hieronder gratis in. 

 


Deze meeting is al geweest. Je kunt je niet meer inschrijven. Bekijk hier het overzicht van andere bijeenkomsten.




Waar en wanneer

Centric, Gouda


donderdag 25 februari 2016

Let op: deze meeting heeft een andere begin- en eindtijd dan je van ons gewend bent. Bekijk het programma voor de exacte aanvangstijd.