dotNed is een non-profit organisatie met een aantal doelen:

Het verspreiden van kennis over het .NET platform
Het bieden van een online en offline ontmoetingsplaats voor .NET ontwikkelaars
Uitwisselen van ideeen, kennis en gedachten over .NET

Om dat te bereiken doen wij een aantal dingen. We organiseren een aantal keer per jaar een gratis bijeenkomst waarin we een bepaald aspect van .NET onder de loep nemen. We hebben daar vaak gerenommeerde sprekers voor, uit binnen- en buitenland. Maar ook hebben we vaak sprekers uit de community, mensen zoals jij en ik, die willen vertellen over hun ervaringen, projecten of leuke en interessante dingen die ze met .net doen!

Daarnaast hebben we een nieuwsbrief waarin we alles vermelden wat met dotNed te maken heeft.

Je ziet het, als .NET ontwikkelaar hoort deze site absoluut in je favorieten te staan!

User Group meetings

Gratis bijeenkomsten voor .NET ontwikkelaars

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars. In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt). Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars. Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.


Nieuwe bijeenkomsten

23 jun

HoloLens bij Coolblue

Op 23 juni 2016 zijn we te gast bij Coolblue te Rotterdam. We hebben deze laatste meeting voor de zomerstop besloten iets cools te doen: we laten je de Virtual en Augmented wereld zien met devices zoals Cardboard, Gear VR en uiteraard de HoloLens. Dennis Vroegop neemt je mee in deze wereld!

We kunnen er niet meer omheen. Virtual Reality, voorheen het terrein van Science Fiction schrijvers, is er. De toekomst is eindelijk hier. Goed, VR was al jaren beschikbaar maar dat gold eigenlijk alleen voor de mensen en organisaties met grote budgetten. Vliegsimulatoren zijn er al heel lang maar kosten vele duizenden, zo niet tienduizenden euro’s. Maar door de enorm toegenomen mogelijkheden van hardware is VR niet meer zo exclusief. VR brillen zoals Google Cardboard kun je voor onder de honderd euro laten werken (en dat is dan inclusief een goedkope Android telefoon). Iets duurder is de Samsung Gear VR: in combinatie met een Samsung telefoon heb je voor een paar honderd euro een verassend goede VR omgeving. Oculus Rift, Meta, HTC Vive zijn andere voorbeelden. En het leuke is: je kunt ze allemaal zelf programmeren, mits je een beetje creatief bent met C# en Universal Windows Programs.

De nieuwste in dit rijtje is HoloLens. Technisch gezien is dit echter geen VR apparaat maar een Mixed Reality device. Of, als je dat liever hebt, een Augmented Reality device.

Dennis Vroegop laat je in deze sessie een aantal van deze mogelijkheden zien, hij laat zien hoe je Cardboard en Samsung Gear VR kunt programmeren met Unity en Visual Studio en hij zal je laten zien hoe eenvoudig het is om een HoloLens applicatie te bouwen. Dat laatste doen we met en zonder device, dus als je nog geen HoloLens hebt kun je even goed beginnen!

Gedurende de sessie zul je gaandeweg ook nog eens inzicht krijgen in de verschillen tussen al die ‘Reality’ termen en een idee krijgen van de toepassingsgebieden van deze devices. Dus: deze sessie is een combinatie van toekomst visie, C# programmeren, Creative Coding met Unity en coole devices.

Deze avond, gesponsord door Coolblue, is gratis na inschrijving. Het programma is als volgt:

18.00 - 19.00 Inloop + eten
19.00 - 19.05 dotNed intro
19.05 - 19.15 Coolblue Intro
19.15 - 20.00 Hololens door Dennis Vroegop
20:00 - 20:10 Pauze
20:10 - 21:00 Vervolg Hololens door Dennis Vroegop
21.00 - 21.30 Rondleiding
21.30 - 22.00 Borrel

 Volg ons op Facebook en Twitter