dotNed is een non-profit organisatie met een aantal doelen:

Het verspreiden van kennis over het .NET platform
Het bieden van een online en offline ontmoetingsplaats voor .NET ontwikkelaars
Uitwisselen van ideeen, kennis en gedachten over .NET

Om dat te bereiken doen wij een aantal dingen. We organiseren een aantal keer per jaar een gratis bijeenkomst waarin we een bepaald aspect van .NET onder de loep nemen. We hebben daar vaak gerenommeerde sprekers voor, uit binnen- en buitenland. Maar ook hebben we vaak sprekers uit de community, mensen zoals jij en ik, die willen vertellen over hun ervaringen, projecten of leuke en interessante dingen die ze met .net doen!

Daarnaast hebben we een nieuwsbrief waarin we alles vermelden wat met dotNed te maken heeft.

Je ziet het, als .NET ontwikkelaar hoort deze site absoluut in je favorieten te staan!

User Group meetings

Gratis bijeenkomsten voor .NET ontwikkelaars

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars. In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt). Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars. Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.


Nieuwe bijeenkomsten

17 feb

Pluralsight Studiegroep: Git for Visual Studio Developers

De studiegroep van februari gaat over Git for Visual Studio Developers en Advanced Git. In deze twee cursussen van PluralSight wordt uitgelegd hoe je met Git om moet gaan. Tijdens de bijeenkomsten is een expert aanwezig die eventuele vragen kan beantwoorden. Deze keer is dat niemand minder dan Mark van den Berg.

Iedereen kan zich gratis inschrijven voor deze bijeenkomst. Deze serie bijeenkomsten wordt gesponsord door Delta-N en wordt bij hun op het kantoor in Den Haag gehouden. Het is wel de bedoeling dat iedereen zich voor de hele serie van 5 bijeenkomsten inschrijft en niet voor losse avonden. Uiteraard kan het gebeuren dat je een keer niet kan komen. Dat is geen enkel probleem. De eerste avond is woensdag 3 februari en de laatste avond is op woensdag 2 maart. Zet dus in je agenda:

  • Woensdag 3 februari - 19:00
  • Woensdag 10 februari - 19:00
  • Woensdag 17 februari - 19:00
  • Woensdag 24 februari - 19:00
  • Woensdag 2 maart - 19:00

Uiteraard wordt de innerlijke mens niet overgeslagen. We beginnen om 19 uur met de Pluralsight video, maar dankzij onze sponsor Delta-N ben je vanaf 18 uur welkom om alvast een hapje te eten. Tevens zal er gelegenheid zijn om met een drankje na te praten. Dankzij Pluralsight krijgt iedere deelnemer de eerste keer ook een gratis maandabonnement op de gehele Pluralsight bibliotheek.

 


25 feb

From zero to hero, running your ASP.NET 5 application in a Docker container

Op donderdag 25 februari zijn we te gast bij Centric waar Maurice de Beijer je op de hoogte gaat brengen over Docker en de mogelijkheden voor ons als .NET ontwikkelaars om dit toe te passen.

Je kan op dit moment bijna niet om Docker heen. Zodra je ook maar iets over het hosten van applicaties of DevOps leest is de kans groot dat Docker genoemd wordt. Maar Docker is tot nu toe voornamelijk een Linux fenomeen. Waarom er dan als .NET ontwikkelaar toch aandacht aan besteden? Met ASP.NET Core 1.0 en .NET Core 1.0, de nieuwe namen voor ASP.NET 5 en CoreCLR, is het mogelijk om dezelfde applicatie zowel op Windows, Linux als OS X te draaien. Dit betekent dat het in een keer mogelijk wordt om alle .NET Core 1.0 applicaties binnen een Linux Docker container te draaien. Maar met Windows Server 2016 komt Docker ook naar Windows. Daarmee kunnen alle .NET applicaties in een Windows Docker container draaien. Dat dit kan is leuk maar heeft dit ook echt voordelen? En wat betekent dit voor de architectuur van jouw applicatie?Docker

In deze sessie gaat Maurice er van uit dat je nog geen enkele ervaring met Docker hebt. We beginnen bij de basis en kijken wat de principes zijn die Docker containers mogelijk maken. Dan gaan we een ASP.NET applicatie in een Linux Docker container hosten om te zien hoe gemakkelijk of moeilijk dat nu eigenlijk is. En dan doen we hetzelfde met een Windows Docker container om het verschil te zien. Uiteindelijk kijken we nog hoe Docker in het grote plaatje van de architectuur past en waar je nog meer allemaal rekening mee moet houden.

Dus als je je web applicaties, ASP.NET en zaken als DevOps serieus neemt, kun je niet om deze sessie heen!

Deze avond in Gouda begint zoals altijd om 19.00 maar de deur is om 18.00 al open voor een hapje en een drankje. Schrijf je hieronder gratis in. 

 Volg ons op Facebook en Twitter