dotNed is een non-profit organisatie met een aantal doelen:

Het verspreiden van kennis over het .NET platform
Het bieden van een online en offline ontmoetingsplaats voor .NET ontwikkelaars
Uitwisselen van ideeen, kennis en gedachten over .NET

Om dat te bereiken doen wij een aantal dingen. We organiseren een aantal keer per jaar een gratis bijeenkomst waarin we een bepaald aspect van .NET onder de loep nemen. We hebben daar vaak gerenommeerde sprekers voor, uit binnen- en buitenland. Maar ook hebben we vaak sprekers uit de community, mensen zoals jij en ik, die willen vertellen over hun ervaringen, projecten of leuke en interessante dingen die ze met .net doen!

Daarnaast hebben we een nieuwsbrief waarin we alles vermelden wat met dotNed te maken heeft.

Je ziet het, als .NET ontwikkelaar hoort deze site absoluut in je favorieten te staan!

User Group meetings

Gratis bijeenkomsten voor .NET ontwikkelaars

Iedere maand organiseert dotNed een gratis bijeenkomst voor .NET ontwikkelaars. In principe is die bijeenkomst op de 4e donderdag van de maand (met uitzondering van december, of als deze dag op een feestdag valt). Op de bijeenkomsten kunt u leren over verschillende aspecten van het .NET Framework en aanverwante producten. Verder bieden de maandelijkse bijeenkomsten uitstekende mogelijkheden om kennis te maken met andere ontwikkelaars. Heb je wensen of ideeën voor de maandelijkse bijeenkomsten, of wil je zelf een presentatie geven, stuur dan een email naar info@dotned.nl.


Nieuwe bijeenkomsten

28 sep

Lightning sessies bij Macaw

In oktober bestaat dotNed 15 jaar. De tijd vliegt als je lol hebt! Daarnaast heeft Macaw, vanaf het begin onze meest trouwe sponsor, een nieuw pand in Hoofddorp betrokken dat ze graag aan de community laten zien.

Om dit te vieren hebben we samen met Macaw een bijzondere avond in petto. We wijken dit keer iets af van ons normale stramien. Sowieso hebben we dit keer de beschikking over een echte chef kok die de catering voor ons regelt. Daarnaast hebben we drie lightning sessies, van ieder 20-25 minuten lang. Hierna kun je een keuze maken uit een van de drie onderwerpen en dan een vervolg sessie kiezen die dieper op dat onderwerp uitgaat. Je kunt dus van alle drie de onderwerpen een overzicht krijgen en van het onderwerp dat het meest jouw interesse heeft de diepte ingaan. De vorm van de diepte-sessie verschilt per topic.

De lightning sessies zijn:

 • Maarten Sikkema over .net core en JavaScript.
 • Aarjan Meirink over C# 7.0
 • Alberto Aguzzi over Xamarin.

Na deze sessies kun je dus kiezen uit een diepte sessie. Voor de sessies van Maarten en Aarjan gaan we hier dieper op de topics in, bij de sesssie van Alberto over Xamarin hebben we gekozen voor de vorm van een workshop. Neem dus vooral je eigen laptop mee als deze je het meest interessant lijkt! 

De avond begint zoals altijd met een ontvangst om 18.00. De inhoudelijke sessies beginnen om 19:00 en we verwachten dat we rond 21:00 klaar zijn. 

 


10 okt

Windows Fall Creators Update Viewing Party

10 Oktober is de launch van de Fall Creators Update van Windows 10. Deze update is weer een grote en bevat heel veel nieuwe updates en verbeteringen.

De keynote zal live worden gestreamed. We nodigen je dan ook van harte uit om deze videostream live met ons te komen bekijken! 

Ontwikkelaars kunnen hier leren over de het laatste nieuws over de tools en features in deze update. Of je nu een game ontwikkelaar, een enterprise developer of een developer voor consumenten apps bent, je zult horen over heel veel nieuwe features en verbeteringen om je software nog meer aansprekend te maken.

De launch zal niet zo maar voorbij gaan en wordt feestelijk gevierd, met een keynote en een Q&A met een aantal executives van Microsoft.

Onze sponsor Inspark  zorgt voor de locatie. Microsoft betaalt de hapjes en drankjes, alsook wat goodies (hint: als je een t-shirt in je maat wilt, geef dat dan even hier op). Je bent welkom vanaf 18:00 en we verwachten te eindigen rond 21:30.

 

 

 

 

 


Andere Developer Events in Nederland

Niet alleen dotNed organiseert bijeenkomsten voor de .NET ontwikkelaar. Ook bedrijven en andere user groups organiseren regelmatig evenementen. Dit staat op het programma:

 • Leer een autonome drone programmeren en race tegen andere teams!

  Samen met TU Delft organiseert Semantica vanaf 2 oktober 2017 een open competitie voor professionele software developers die wel eens wat anders willen. Laat een drone zelfstandig als snelste over het parcours racen. We plaatsen je in een team en samen worden jullie begeleid door de specialisten van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, dus ervaring met drones is niet nodig. Deelname is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden voor 1 september 2017 op Kijk mam! Zonder handen...

 • Magister Inhouse op woensdag 21 juni


  Hoe zorg je dat tijdens de verbouwing de winkel openblijft terwijl dagelijks 500 scholen en miljoenen gebruikers jouw software gebruiken?
  Kom op woensdag 21 juni naar de Magister Inhouse avond en laat je meenemen in de wereld van security, performance en schaalbaarheid.

  Schrijf je gratis in.

Weet je ook een evenement voor ontwikkelaars, geef het door via ons contactformulier.Volg ons op Facebook en Twitter